donderdag 12 mei 2016

GVAC - baantraining

Dresscode: vandaag is rood. Rood van de Ameland Vuurtorentrail
En omdat Ellen vandaag voor het eerst ook meedoet met de baantraining zijn dat er vandaag dus 4 in rood.
Het is warm vanavond. En dat ondanks, of misschien wel vanwege, die stevige wind, kracht 3 à 4 wat er staat. De temperatuur ligt nog boven de 20ºC maar gevoelsmatig is moeilijk in te schatten omdat de zon nog zijn stralen nog volop op onze huid werpt.
Vandaag is ook een docent van de atletiek unie aanwezig om de verrichtingen van trainer Toon in opleiding te observeren.

Na de warming-up rondjes en de dynamische warming-up oefeningen staat reactiviteit op het programma van de loopscholing. Deze bestaat eigenlijk alleen uit triplings en skippings, maar met deze temperatuur aardig vermoeiend. We zijn blij als we met de kern starten.
Die bestaat dit keer uit:
3x 400m(80%6MT)-600m(85%6MT) met tussen de runds 100m wandelen/rustig dribbelen.
De 6MinutenTest is even nog niet van toepassing voor mij en we komen tot het voorstel om de 400m op 80% op 36sec/100m te lopen, is dus 2:24 en de 600m op 85% op 34sec/100m, wat uitkomt op 3:24.

De allereerste meters gaan natuurlijk wat onwennig en steevast te hard maar gaandeweg de rondjes gaat het al stukken beter. Dit keer hebben we op de laatste 100 meter naar de finish en de eerste bocht de stevige wind op kop. We houden ons best wel zo veel mogelijk aan het ons zelf opgelegde tempo. Met zijn drieën lopen heeft zo ook het voordeel dat het op de klok lopen gemakkelijker gaat dan wanneer je het alleen zou doen. We zien anderen dan ook beide afstanden, volgens onze waarneming, in hetzelfde tempo doen.
Na afloop maar ook tussendoor is er volop de mogelijkheid de dorst te lessen nu Peter D. voor een verrijdbare verzorgingspost heeft gezorgd.


Na onze kern toch nog maar een extra rondje dribbelen voor dat we aan de cooling down beginnen. Die gaat hoofdzakelijk op de sintelbaan buiten de baan en op een stuk grasveld tussen sintelbaan en atletiekbaan. Voor alle zekerheid, of beter uit ervaring blijven Dorie en ik maar van het gras af. Wij hebben anders steevast last van lastige kleine steekvliegjes of -muggen die altijd in de avonduren actief worden.

De training is goed gegaan, ondanks dat ik toch ook nu nog steeds flink wat afgehijgd heb. Ook Ellen is erg enthousiast geworden.Wie weet, blijft ze ook meedoen. Maar ze is nog in een probeerfase.


Geen opmerkingen: